برآمدگی دیسک یک آسیب نسبتا معمول و رایج میباشد که میتواند در هر نقطه از ستون فقرات رخ دهد. ماساژ برای دیسک کمر یا فتق و همچنین تسکین علائم آن نظیرِ درد و اسپاسم عضلانی میتواند موثر و مفید باشد. بدن انسان قادر است به مدت شش یا حتی کمتر با دیسک کمر مقابله داشته باشد اما بعد از آن باید به فکر درمان بود. ماساژ برای دیسک کمر میتواند یک جایگزین نسبتا ایمن برای داروها و مسکنهای اعتیاد آور برای تسکین درد باشد.
دیسکهای برآمده یا فتق دیسک یکی از شایعترین علل اساسی کمر درد هستند. ارائه ماساژ برای دیسک کمر و مدیریت دردِ آن، از معمولترین دلایل مراجعه افراد به ماساژ کمر میباشد.
مطالعات انجام شده از موسسه ملی بهداشت و درمان نشان میدهد که ماساژ به اندازهی درمانهای پزشکی یا دارویی برای کمردرد ناشی از دیسک، خوب یا حتی از آنها بهتر است. امروزه بسیاری از افراد از طریق ماساژ، دردهای ناشی از فتق دیسک، سیاتیک یا همجوشی ستون فقرات را کنترل و مدیریت میکنند. همچنین برای افرادی که عمل جراحی در ناحیهی کمر داشتهاند توصیه میشود بعد از انجام عمل انجام برای افزایش سرعت ریکاوری، از ماساژ درمانی بهرهمند شوند.
علل دیسک کمر
زمانی که حلقهی خارجی دیسک ضعیف یا پاره میشود مایع آن از بخش درونی خارج میشود و دیسک کمر شروع میشود. این مشکل رابطهی مستقیمی با افزایش سن، انجام مداوم حرکات خاص، بلند کردن اجسام سنگین، فشار زیاد به ستون فقرات و کمر دارد. همچنین اگر فرد بدن خود را طوری بچرخاند که دیسک کمر از محل خود جابجا شود هم دچار دیسک کمر میشود.
افرادی که کارهای سخت انجام میدهند یا شغلی دارند که با جابهجا کردن اجسام سنگین همراه است، معمولا بیشتر از سایرین به دیسک کمر مبتلا میشوند. خطر ابتلا به دیسک کمر در افراد سنگین وزن بسیار بیشتر است. چرا که در این افراد دیسک باید وزن اضافی بدن فرد را هم تحمل کند. عضلات ضعیف و سبک زندگی اشتباه و بیتحرکی هم میتواند خطر ابتلا به دیسک کمر را افزایش دهد.
همانطور که گفته شد بالا رفتن سن احتمال ابتلا به دیسک کمر را افزایش میدهد. چون با افزایش سن، دیسک مایع محافظ خود را از دست میدهد و میتواند به راحتی با کمترین فشار ها جابجا شده و از محل خود خارج شود. این مورد در مردان شایعتر است.
علائم دیسک کمر
بدن انسان ممکن است در هر بخشی از ستون فقرات، از گردن تا پشت کمر دچار بیرونزدگی دیسک کمر یا ضعیف شدن آن شود که همهی ما آن را با عنوان دیسک کمر میشناسیم. ضعف دیسک در قسمت پایینی کمر، معمولا شایعترین نوع دیسک کمر است. همانطور که میدانید ستون فقرات شبکهی پیچیدهای از اعصاب و عروق خونی است که دیسک کمر میتواند فشار زیادی به این اعصاب و عضلات اطراف آن وارد کند. دیسک کمر معمولا با علایم زیر همراه است.
- درد و بیحسی، اغلب در یک سمت بدن
- دردی که در دست یا پا هم حس میشود
- دردی که شبها یا با انجام برخی حرکات خاص بیشتر میشود
- دردی که بعد از نشستن یا بلند شدن بیشتر میشود
- دردی که بعد از پیادهرویهای کوتاه به وجود میآید
- ضعف عضلانی غیرقابل توصیف
- مورمور شدن، درد یا سوزش در مناطق آسیبدیده
چرا دیسک کمر باعث درد شدید میشود؟
بدن انسان دارای اعصاب متعددی است که بین مهره ها قرار دارند. فتق دیسک یا هر مشکل دیگری در ناحیه دیسک کمر باعث وارد شدن فشار بر روی این اعصاب میشود. سپس اسپاسم عضلانی ناشی از آن، فشار بیشتری بر روی دیسک فتق شده میآورد و باعث درد شدید میشود.
برای مشاهده ادامه مطلب به سایت صندلی ماساژور آیرست مراجعه نمایید.
منبع: irest